Ivan-Vujovic

Vujović: Tužioci treba da razbijaju štabove

Podsjećajući na neregularnosti tokom lokalnih izbora na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, član Predsjedništva SDP Ivan Vujović mavodi da su mini štabovi DPS-a ključni instrument preko kojeg se “sprovode izborne krađe”.

“Predstavnici opozicije na Cetinju su targetirali nekoliko punktova za kupovinu glasova sa centrom u zgradi “Obod – Genex” iz koje su iznošene vreće sa novcem. I sve to se dešavalo pored pripadnika policije koji ne da nijesu sprečavali krađu već su bili zaštita”, kazao je Vujović, navodeći da svi znaju gdje se štabovi nalaze. Opozicija je tokom izbornog dana na Cetinju i u Mojkovcu tražila intervenciju policije i tužilaštva, navodeći da se na pojedinim mjestima glasačima djeli novac.

Vujović smatra da Tužilaštvo kasni sa reakcijom, čekajući da se iz mini štabova uklone svi tragovi ali da izostaju i sudske kazne.

“Državne institucije ne štite Ustav i zakone, već su svojim nečinjenjem dio projekta izborne krađe. Sjetimo se Berana i gomila novca pronađenih u mini štabovima DPS-a. Što se promjenilo u međuvremenu, da li je ko procesuiran zbog svega ovoga? Da ne pominjemo kupovine ličnih karata za DPS što je konstatovano u izvještajima EK ali i aferu “Snimak” i pravosnažno osuđene DPS aktere izbornih krađa koji su nakon toga od partije nagrađeni visokim funkcijama, upozorio je Vujović.”

Izvor: Vijesti