SDP_vizual kampanje

SDP: Brine li Đukanovića Telekom, hidroelektrane ili Hag?

Kada Đukanovića uhvatite u neistinama citirajući njega samoga on se, ovoga puta preko partije, dodatno blamira bjesomučno ponavljajući provincijalne štoseve iz repertoara uličarske Informer propagande.

Opet ponavljamo da je Đukanović bio protiv prelazne Vlade govoreći da je to“eksperiment i trik na šta Vlada neće pristati“, da je to „zahtjev naše političke konkurencije, da uđe u vlast bez izbora“, da bi to bio „crnogorski i globalni fenomen“ i mnogo toga još… Što se to desilo u medjuvremenu od nekih mjesec dana da prihvati ovaj, kako sam naglasi, „eksperiment i trik“ svima je jasno. Naši međunarodni partneri su mu poručili da to mora da uradi. To što je u međuvremenu kupio par poslanika Pozitivne CG potpuno je nevažna činjenica, sem naravno za nekog od tajkuna koji je morao to da isfinansira. Takođe, jasno mu je da je čitav proces započet, vođen i dogovaran na Parlamentarnom dijalogu koji je pokrenuo Predsjednik SDP, jer sa njim na njegov poziv nikome padalo na pamet nije bilo da sjedne a ne da bilo što dogovara. Jednako kao što ni danas nikome ne pada na pamet da sjedne sa Đukanovićem jer njemu ne vjeruju ni „prijatelji“ a kamoli saveznici. Koliko Đukanović ima prijatelja u DPS uvjeriće se kada padne sa vlasti jer će tada panuti i strah. Dovoljno je samo da vidi Marovića.

Što je razlog ovolike Đukanovićeve pogubljenosti i besmislenog obmanjivanja, pa mu nije dovoljno ni kada ga demantujete citirajući mu njega samog, nego i dalje srlja u neistine, brzo ćemo saznati.

Da li je razlog Djukanovićeve nervoze neke biznis prirode – da nijesu ne daj Bože presušili vodotoci za mini hidroelektrane od kojih sa najbližim okruženjem uzima milione od građana?

Da nije kojim slučajem od glavnog moskovskog savjetnika – ex Miloševićevog ambasadora, traženo da vrati Šojguov orden?

Ili možda Šojgu traži da se pored ordena vrate i 300 miliona koje su isparile u zajedničim moskovskim dilovima?

Da ga ne brinu posljednje presude u Hagu, svjestan da ratni zločini ne zastarijevaju?

Da nije što oko Telekoma?

Brine li ga i dalje što je Pensa vidio na TV-u, a nadao se do zadnjeg momenta?

Vidimo da ih posebno žulja to što je Ranko Krivokapić bio Predsjednik Parlamentrne Skupštine OEBS-a. Ne čudimo se – Đukanović je kolekcionar nekih drugih međunarodnih titula. Ličnost godine za organizovani kriminal i korupciju za 2015. koju dodjeljuje ugledna međunarodna organizacija ili možda titula specijalnog gosta u italijanskom procesu za šverc cigareta. Prestižne titule, nema što.

Posebno je zanimljivo i groteskno kada o držanju za fotelju govore oni koji sa vlasti ne smiju otići. Teška je to sudbina kada vam je vlast sve a znate da joj se bliži kraj. Teška je sudbina onoga koji mora biti na vlasti da bi stvarao iluziju da je slobodan čovjek. Od toga nema većeg ropstva – ne pomažu tu ni milijarde, a ni hidroelektrane.

I na kraju, g-dine Đukanoviću, da vam poslije Pinka i mi postavimo jedno nezgodno pitanje. Ne rekoste nam, valjda zaboraviste u nervozi, jeste li ponosni na vizionarski nastup u Skupštini Republike Srpske na Palama kada ste sa Karadžićem i Krajišnikom pozivali na etničko čišćenje u BiH?

Socijaldemokratska partija