Ivan-Vujovic

Vujović: SDP podržava protest za nezavisan RTCG

SDP podržava sjutrašnji protest povodom partijskog nasilja nad Javnim servisom u organizaciji više nevladinih organizacija, i poziva građane da prisustvom daju podršku uspostavljanu profesionalne i nezavisne RTCG. Ovim se daje podrška radu i svim onim institucijama, istina malobrojnim, koje se trude da se svojim profesionalnim odnosom odupru nastojanjima DPS i satelita da od njih naprave običan partijski servis za obračun sa političkim oponentima.

Udar na javni servis i Agenciju za elektronske medije je čin ogoljenog nasilja nad pravnom državom pa je stoga čitava demokratska javnost dužna da digne svoj glas i suprotstavi se gaženju bazičnih demokratskih standarda.

DPS od Crne Gore očigledno želi da napravi „najljepši zatvor na svijetu“ kako su lideri ove stranke saopštavali kada su političke protivnike progonili devedesetih godina. Zato se svim silama trude da obesmisle i čak zaustave proces evropskih integracija rušeči osnovne postulate vladavine prava i slobode medija.

SDP će zbog dešavanja oko Javnog servisa pokrenuti inicijativu kojom će od opozicionih kolega zatražiti da se zajedničkim pismom obratimo Johanesu Hanu, budući da bi se ovim činom i vraćanjem partijske RTCG i do kraja srušilo povjerenje u izborni proces i dodatno produbila poltička nestabilnost.

SDP opet poziva premijera Markovića da objelodani sadržaj pisma komesara Hana povodom situacije oko Javnog servisa i da kao funkcionalno najodgovorniji za proces EU integracija iznese svoj stav po ovom pitanju.  Marković bi trebalo da zna da su državni interes, proces integracija i EU standardi važniji od partijskih interesa i PINK standarda.

Ivan Vujović

Član Predsjedništva SDP