Mirko-Pavicevic

Pavićević: Sadržina razgovora tačna, očekujemo brz postupak

Razgovor između Nasera Gargovića, koji je bio moj prijatelj i koji je ovakvim postupanjem htio da unizi mene i listu koju predstavljam, i našeg odborničkog kandidata je vođen i njegova sadržina je tačna. To nažalost pokazuje u što se pretvorio izborni proces u Crnoj Gori i na šta su spremni oni kojima ni prosvjetna struka nije bitna nego je ovakvim postupanjem brukaju.

SDP pozdravlja reakciju Tužilaštva da pokrene postupak povodom brutalnih zloupotreba i pritisaka na kandidata sa liste SDP-DEMOS u Beranama i očekujemo da će Tužilaštvo u narednim danima izaći sa konkretnim rezultatima.

Pošto se radi o flagrantnoj stvari i zloupotrebi koju su svi građani mogli jasno da čuju i vide, Tužilaštvo ima veoma lak zadatak da sprovede postupak i kazni vinovnike ovih nedjela.

SDP insistira da se postupak sprovede brzo, bez ikakvog odugovlačenja, jer ćemo u suprotnom smatrati da se kroz odugovlačenje čitava stvar želi obesmisliti i zataškati.

Svjedoci smo da Tužilaštvo u niz primjera do sada nije bilo na visini odgovornosti kada je riječ o izbornim i drugim zloupotrebama  predstavnika vlasti. Od afere Snimak gdje smo imali simbolično postupanje Tužilaštva, do oktobarskih izbora gdje su brojni materijalni dokazi i krivične prijave opozicije ostali bez ikakvog epiloga.

Ne želimo da vjerujemo da će Tužilaštvo voditi postupak na način kojim će se pokušati anesteziranje javnosti, kroz odugovlačenje ovog kristalno jasnog slučaja.

To bi vodilo ohrabrivanju ovakvih neustavnih i besprizornih radnji u čijem središtu su ovoga puta i pojedini ministri u Vladi.

SDP neće dozvoliti da se ova stvar zataška, a informisaćemo i naše brojne međunarodne partnere kojima su ove kriminalne izborne metode DPS i satelita veoma dobro poznate.

 Mirko Pavićević

Nosilac liste SDP-DEMOS Berane i Predsjednik OO SDP Berane