Dragan-Brisković_preview

Brisković: Stručni kadrovi iz ugostiteljstva će biti pokretači turizma u Ulcinju

Ulcinj, grad koji je bio biser na crnogorskoj obali, danas je grad iz kojeg, pored mladih ljudi i uopšte gradjana, odlaze i ugostitelji „trbuhom za kruhom“ da rade po bijelom svijetu.

Kako i neće kad im je jedina srednja ugostiteljska škola zatvorena već 10 godina. Kako i gdje edukovati mlade kadrove iz oblasti ugostiteljstva? A primarna privredna grana ovoga grada jeste turizam. I to je paradoks jedan od mnogih zbog kojeg je danas Ulcinj tu gdje je.

U gradu koji ima 13km pješčane plaže, a ni jedan hotel novijeg doba, mladi iako imaju želju za učenjem ugostiteljskih profesija danas odlaze jer je škola u ovom grad zatvorena već više od decenije.

Ovom gradu su potrebni stručni kadrovi iz ugostiteljstva, ovom gradu je potrebna srednja stručna škola za zvanja kuvara, slastičara, konobara i mesara. To su kadrovi bez kojeg nema turizma. Zašto bismo uvozili kadrove kada ih mi sami možemo edukovati u našem gradu.

Mi smo oni koji znaju, mogu i hoće da edukuju kadrove u svome gradu i da pruže šansu mladima, kako bi mogli raditi u ugostiteljstvu i turizmu. Kako bi mogli da svoja pokoljenja podižu u Ulcinju na svojoj đedovini. SDP ima plan kako da oživi Ulcinj ,a uz podršku gradjana taj plan ćemo biti u prilici da sprovedemo u djelo nakon izbora 4.februara.

                                                                                                                                Diplomirani Gastronom

                                                                                                                                    Dragan Brisković

                               Kandaidat za odbornika  liste “SDP – Ranko Krivokapić Da oživi Ulcinj”