Peticija 1

Striković: Socio-ekonomske teme su nam postale prioritet broj jedan

U organizaciji OO SDP BP, danas je na Gradskom trgu upriličeno potpisivanje peticije za povećanje minimalne cijene rada na predloženih 50% prosječne. Dakle povećanje sa 193e na aproksimativnih 256 e. U duhu izvorne politike naše partije već duži period pokušavamo da bar u jednom dijelu unaprijedimo težak položaj najvećeg broja zaposlenih, a to su upravo oni sa “minimalcem”. Prikupljanjem potrebnog broja potpisa želimo da izvršimo dodatni pritisak na Socijalni savjet da konačno razmotri našu inicijativu. Sramotno je da imamo najmanju minimalnu cijenu rada u regionu, a u isto vrijeme smo prvim članom Ustava definisani kao država socijalne pravde. SDP je ustavotvorna partija i trudi se da svaka ustavna norma i suštinski zaživi.

Peticija 2

Reakcije naših sugrađana su bile sjajne, uostalom kao i u drugim gradovima u kojim je peticija potpisivana. Osjetili smo da građanima fali izvorne socijaldemokratske politike, za šta smo i sami najviše krivi, okupirani krupnim državnim pitanjima. Platili smo cijenu takve politike, ali nije nam žao. Zaokružili smo nezavisnost, NATO i trasirali put ka EU. Socio-ekonomske teme su nam postale prioritet broj jedan. Briga o najugrožemijim, radnicima i nezaposlenima, učenicima, studentima i penzionerima su naš fokus. Ne dozvoljavamo da režimski kumovi duguju državi 700 miliona a da radnici rade najteže poslove za 193 eura. Ne dozvoljavamo da za majke ne možemo naći 30 miliona godišnje, ali možemo tih 30 miliona naći za 3 helikoptera. Ne dozvoljavamo da mahom za funkcionere u administraciji obezbjeđujemo preko 50 miliona godiśnje, a da za doktore ne možemo obezbijediti dodatnih 7 miliona koji bi bili prihvatljivi za unapređenje njihovog standarda. Ne prihvatamo da jedan ministar mjesečno zarađuje godišnju platu prosvjetnog radnika.

Peticija 3

Kada dođemo na vlast pobrojane probleme ćemo riješiti u prvoj godini mandata. Problema je još mnogo, ali imamo ideja i znanja, imamo i  podršku kredibilnih zapadnih adresa. Treba nam ključna podrška građana na izborima kako bismo zajedno ušli u proces oporavka naše ekonomije i naše države.

Predsjednik OO SDP BP

Dr Adnan Striković