Skip to content

Amandmanom odbornice SDP u SO Ulcinj Merite Subašić-Šabanović obezbijeđen novac za NVO koje se bave humanitarnim radom

Odbornica SDP-a u SO Ulcinj Merita Subašić-Šabanović podnijela je amandman za obezbjeđivanje novčanih sredstava kao vida pomoći narodnoj kuhinji i drugim NVO koje se bave humanitarnim radom.

Subašić-Šabanović je podnijela amandman na osnovu zahtjeva koje je proslijedila NVO “Humanitas” a koju čine uglavnom grupe mladih ljudi, entuzijasta i humanista sa ciljem obezbjeđivanja besplatnih obroka i drugih materijalnih potrepština za osobe koje se nalaze na rubu egzistencije a kojih je nažalost preko 300 familija, kako u užem gradskom jezgru, tako i na ruralnim područjima.

Amandman se odnosi na pomoć ovoj ali i drugim NVO organizacijama kojima je u fokusu pružanje socijalne pomoći u vidu obezbjeđivanje hrane i drugih elementarnih ljudskih potreba. Smatramo da će novo rukovodstvo Opštine Ulcinj, u kojem i SDP participira, imati poseban sluh za ovako bitne i osjetljive stvari. Moramo da istaknemo da nas ne čini srećnim što se veliki broj porodica nalazi na samom rubu životne egzistencije te da na njihovoj muci niko ne treba da skuplja poene ali ne smijemo zabijati glavu u pijesak već moramo odgovorno pristupiti ovom problemu i učiniti sve što je u našoj moći da obezbijedimo što veću pomoć, to je naša obaveza.

Socijaldemokratska partija je uvijek u vrhu svojih prioriteta imala pitanja koja se tiču životnog standarda građana i socijalne pravde i tako će biti i ubuduće, to pokazujemo svojim svakodnevnim djelovanjem.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost odbornicima SO Ulcinj, sekretaru Sekretarijata za finansije i budžet kao i predlagaču budžeta predsjedniku Opštine Ulcinj.

OO SDP Ulcinj