Skip to content

Balota: Iza Memoranduma i riječi nažalost ne stoje djela

Kada govori o poraženim snagama, predsjednik SNP-a mora znati da je na ovim prostorima jedino poražena anticivilizacijska i velikodržavna politika koja je proizvela genocide i zločine, koje on i njegova partija, ni nakon toliko vremena, nijesu spremni da priznaju i adekvatno osude.

Neko ko je odbio da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i ko je pružio punu podršku tadašnjem ministru – negatoru genocida Leposaviću ne može biti iskren partner za evropsku Vladu, pa ni partner SDP-u.

Kao što nijesu spremni da priznaju i osude rusku agresiju na Ukrajinu, pridružujući se ostatku slobodnog i demokratskog svijeta, i tako na djelu pokažu da su spremni da počnu da se mijenjaju.

I kada sve to znamo, onda nam je i savršeno jasno koliko su bili iskreni kada su sa manjinskim partijama nedavno potpisali Memorandum o saradnji. Papiri i potpisi ne znače ništa ako nijeste odlučni da djelima stanete iza njih, već nastavljate da djelujete suprotno od svega toga.

Ako je neko spreman da gospodinu Jokoviću, iz bilo kog razloga, toleriše ovakav odnos prema fundamentalnim vrjednosnim pitanjima, koja su ovih dana glavna tema evropske i svjetske demokratske javnosti , mi u SDP nijesmo da tako nešto otćutimo.

Prof dr Adis Balota

Potpredsjednik SDP