Skip to content

Balota: Podatak da EK neće finansirati ni jedan razvojni projekat za Crnu Goru pokazuje stepen ozbiljnosti rada odlazeće Vlade

Ako građani Crne Gore, nijesu uspjeli da shvate koji je status procesa pridruživanja EU, sada im je više nego jasno i to poslije zvanične informacije Evopske komisije koja je objavila koliko će projekata biti finansirano.

Evopska komisija neće finansirati ni jedan razvojni projekat za Crnu Goru.

Ovaj podatak pokazuje stepen ozbiljnosti rada odlazeće Vlade, a takođe, ovo je i politička ocjena ukupnog napretka države Crne Gore. Aktuelna vlast je ipak prizvala ”ruku pravde” koja će biti zapamćena ne kao 30. avgust, već kao 4.jul. Karma je čudo!

Stepen neozbiljnosti odlazećih državnih funkcionera se nastavlja, pa umjesto da snose ogovornost i poslušaju predstavnike građana, koji su još prije 11 mjeseci rekli da ne žele da ova Vlada bude na čelu države, oni prigovaraju Evropskoj komisiji da im ”Internet” nije kvalitetan. Teško EU sa takvim internetom i sa nama pametnim.

Odlazeća Vlada Crne Gore će ostati zapamćena da nije imala ni jedan razvojni projekat koji je započela, a sa druge strane da nije znala ni projekte da pripremi a ne da ih realizuje.

prof. dr Adis Balota

Član Predsjedništva SDP