Skip to content

Božović: Sporazum za građanski Bar okupljen na vrijednosnim osnovama

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Bar potpisao je koalicioni sporazum sa OO DPS Bar za učešće na predstojećim lokalnim izborima u okviru građanskog saveza u Baru. I pored značajne i stabilne podrške koju naša partija uživa u Baru, odlučili smo se da je od pukog partijskog rejtinga bitnije očuvanje građanskog koncepta i evropskog načina vođenja najveće opštine na crnogorskom primorju. U situaciji u kojoj je naša država pod konstantim nacionalističkim nasrtajima sa strane, sa ciljem promjene našeg identiteta i građanskog koncepta društva, obaveza SDP je bila, kao i devedesetih, da sve svoje kapacitete podredi snažnom odgovoru promoterima takvog štetnog projekta.

Sa druge strane, moramo primijetiti da se naš Bar u protekle četiri godine razvijao na novom konceptu, puno više okrenutom interesima naših sugrađana i zbog toga želimo da damo doprinos i podršku za nastavak ovakvog načina vođenja. Pošteno i odgovorno vršenje vlasti, kao i završetak značajnih projekata za razvoj Bara za koje smo se i politički i lično zalagali duži niz godina, će biti naši prioriteti za naredni mandat.

Sigurni smo da će svi građani Bara koji žele da vide Crnu Goru kao stabilnu, građansku i prosperitetnu državu dati snažnu podrku našem savezu, koji će ostati bastion crnogorske multinacionalnosti i multikonfesionalnosti.

Suštinski, ovakvim načinom izlaska želimo da pošaljemo poruku okupljanja na vrijednosnim osnovama, na osnovama evropske perspektive Bara, ravnomjernom razvoju svih naših zajednica, kao i daljem unaprjeđenju infrastrukture i uslova za privrjeđivanje. Zbog toga smo više nego sigurni da ćemo  ubjedljivo pobijediti u Baru.

Vladimir Božović

Predsjednik OO SDP Bar