Skip to content

Božović: Vjerujem da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem

Građankama i građanima opštine Bar čestitam 24. Novembar – Dan opštine Bar u znak sjećanja na oslobađanje Bara od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Istorijsko nasljeđe Bara od slavne Tuđemilske bitke 1042. godine pa do današnjeg dana simbol je crnogorske hiljadugodišnje borbe za slobodu, zajedništvo i sklad. 24. novembra 1944. godine oslobođenjem od okupatora stvaraju se preduslovi za napredak i razvoj Bara a time i Crne Gore i ovaj datum je obaveza svih nas da se sa pijetetom sjećamo heroja koji su u antifašističkoj borbi položili svoje živote za slobodan Bar i slobodnu Crnu Goru.

Svjedočili smo ubrzanom razvoju opštine Bar tokom prethodnih decenija zahvaljujući enormnim resursima kojima raspolaže, a čiji potencijali mogu i u narednim godinama biti oslonac prosperiteta ne samo opštine Bar već cijele Crne Gore.

Vjerujemo da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem kako bi naše sugrađanke i sugrađani uživali životni standard kakav uživaju građani razvijenih evropskih zemalja i to mora biti apsolutni imperativ za svaku buduću lokalnu upravu ali i državnu vlast koja mora sa posebnom pažnjom da čuva Bar kao jedan od simbola i bisera crnogorske istorije, kulture, tolerancije, ali i kao najveći potencijal crnogorske privrede.

Vladimir Božović

Predsjednik OO SDP Bar