Skip to content

Brajović: Primarni cilj SDP-a biće razvoj poljoprivrede i stočarstva

Nakon 23. oktobra jedan od primarnih ciljeva liste ’’SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad’’ biće puna posvećenost razvoju poljoprivredne proizvodnje i stočarstva.

Poljoprivreda i stočarstvo kao jedne od nekad vodećih privrednih djelatnosti u Bjelopavlićima danas su nažalost na niskim granama i skoro do kraja zapuštene.

Ogromni resursi za ovu vrstu privređivanja koje naša Opština posjeduje i koji bi trebalo da budu generator razvoja nijesu iskorišćeni. Upravo razvoj poljoprivrede može da bude jedan od važnih razloga zbog kojeg bi Danilovgrad bio mjesto u koje se dolazi da se živi, a ne mjesto iz kojeg se, zbog dosadašnje nebrige, sve više odlazi.

Neke od konkretnih mjera koje ćemo preduzeti u cilju oporavka nakon 23. oktobra su:

• Otvaranje u formi javno-privatnog partnerstva veterinarske ambulante za krupnu stoku i subvencionisanje cijene ljekova.

• Asfaltiranje prilaza svakoj štali sa preko 10 grla krupne stoke.

• Na katunima ćemo implementirati efikasniji model korišćenja fotonaponskih panela.

• Povećanje subvencije za mlijeko u visini od 15% otkupne cijene mlijeka.

• Subvencije za sjetvu i žetvu pšenice i kukuruza, a subvencija će se isplaćivati na ime proizvođača.

• Obezbijeđenje samohodnog silo kombajna u formi javno-privatnog partnerstva.

• Otvoranje Kancelarije za saradnju sa poljoprivrednicima.

Takođe, bićemo otvoreni da kroz saradnju sa poljoprivrednicima i stočarima implementiramo bilo koju dobru ideju koja će Danilovgrad učiniti boljim mjestom za život svih nas koji ga volimo svim srcem.

SDP i Građani imaju konkretan plan za naš grad i naše građane. Podrška nama je podrška oporavku cijelog našeg kraja zbog čega će naša lista sasvim sigurno biti najveći pobjednik predstojećih izbora.

Željko Brajović

Nosilac liste “SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad”