Skip to content

Čauši: Ulcinj neće dozvoliti širenje nacionalne mržnje, nadležni da otkriju ko je oskrnavio ploču

Duboko osuđujemo skrnavljenje table osnovne škole u Ulcinju, na kojoj je prekriženo ime škole na albanskom jeziku. Ovaj vandalizam je neprihvatljiv čin koji narušava princip multietničnosti i tolerancije koji su temelj naše države Crne Gore.

Crna Gora je multietnička zemlja koja se ponosi svojom bogatom kulturnom raznolikošću i međuetničkom harmonijom. Naša snaga leži u zajedništvu i poštovanju svih nacionalnih identiteta, jezika i kultura koje oblikuju našu državu.

Ovaj čin skrnavljenja ne samo da nanosi štetu jednoj od naših osnovnih škola, već i šalje pogrešnu poruku našoj zajednici.

Uzimajući u obzir multietnički karakter naše zemlje, ne smijemo dopustiti da se ovakvi incidenti događaju. Moramo snažno osuditi bilo kakvu diskriminaciju, netoleranciju i nasilje koje ugrožavaju naše vrijednosti.

Pozivamo nadležne organe da hitno istraže ovaj slučaj, identificiraju počinitelje i privedu ih pravdi. Takože, apelujemo na sve gradane Crne Gore da ostanu jedinstveni i odupru se svakom obliku netolerancije ili diskriminacije. Ujedinjeni u našoj raznolikosti, osnaženi principima jednakosti i pravde, možemo graditi bolju budućnost za sve građane Crne Gore. Neka ovaj incident bude podsjetnik na važnost našeg zajedništva i obavezu da se suprotstavimo svakom obliku diskriminacije.

To je to osvježenje od 30. avgusta, s obzirom  da je direktorica te prosvjetne ustanove kadar bivše ministarke prosvjete Vesne Bratić.

Edon Čauši

Generalni sekretar Foruma mladih SDP