Skip to content

Cetinjski SDP o ponudi DPS-a: Nedostojna je, gradonačelnik da bude nestranačka ličnost sa naše liste

Kolege iz DPS-a, priču o budućnosti Cetinja ne želimo i ne dozvoljavamo svesti na trgovinu funkcijama. Zbog toga, ponudu koju ste dali smatramo nedostojnom, a baš takav pristup je ključno nasljeđe iz prethodnog perioda koji je obilježio sveopšte propadanje naše Prijestonice.

Građanski i otvoreni koncept koji nudimo daje nam za pravo da predložimo da kandidat za gradonačelnika Cetinja u tekućem  mandatu bude nestranačka ličnost sa liste “Svim srcem za Cetinje”,  neko ko će svojim ugledom  i znanjem dati pečat obnovi i oporavku Cetinja, dok bi predsjednik Skupštine Prijestonice bio kandidat DPS.

Takođe, predlažemo kao opciju i da predstavnik naše izborne liste, shodno principu rotacije, bude gradonačelnik u prvoj polovini mandata, dok bi predstavnik DPS-a bio kandidat za gradonačelnika u drugoj polovini mandata.

Podsjećamo vas da je naš ključni zahtjev temeljna promjena načina vladanja, depolitizacija i otvaranje lokalne uprave za sve one koji svojim znanjem i poštenim odnosom mogu pomoći Cetinju, a da ne moraju nužno imati člansku kartu bilo koje partije.

Radi javnosti, želimo da istaknemo da je lista “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje“ imala ponudu da pokriva skoro sve važne funkcije ali je tu ponudu odbila jer nije u skladu sa političkim principima za koje se zalažemo. Toliko o tome kome je do funkcija.

Kolegama iz DPS treba da bude jasno da nakon višegodišnjeg lošeg upravljanja Cetinjem i 40 miliona duga koji su ostavili više ništa ne može biti po starom.

Takođe, jasno je i da i oni kadrovi koji su doprinijeli urušavanju Cetinja ne mogu više biti dio lokalne uprave, kao i da se mora sprovesti detaljna revizija  poslovanja u prethodnom periodu, a svi oni koji su se ogriješili o zakon procesuirati. Funkcije u lokalnoj upravi moraju dobiti najbolji, na bazi jasnih kriterijuma znanja i stručnosti, a ne na bazi partijske knjižice. To su naši principi a vjerujemo da je vrijeme da se na taj način, a ne kroz nedostojno licitiranje funkcijama, razgovara kada se razgovara o budućoj lokalnoj upravi.

I na kraju, što se tiče Belvedera, neko ko je tri decenije pravio razne dilove sa SPC nemate nikakvo pravo da vi SDP-u i listi “SDP i Građanima” mjerite patriotizam i privrženost državi.

SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje