Skip to content

Cikotić: Ako je poslanicu Jelušić “stid” zbog glasanja nek podnese ostavku

Poslanicu URA Boženu Jelušić je već nebrojeno puta u ove dvije godine “obuzeo stid” zbog odluka koje je sama glasala ili potpisivala, pa i juče kad je po sopstvenom priznanju bilo “stid” zbog finansiranja vjerskih škola. Ali je zato nije bilo “stid” kad je, gle čuda, glasala budžet u okviru kojeg se izdvajaju stotine hiljada eura za finansiranje tih škola.

Takođe, ovih dana je iznijela i stav da je bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić odgovorna za štetu od 300.000 eura zbog nezakonitih smjena, ali je zaboravila da pomene da nije Vesna Bratić izglasala sporni zakon u Skuštini nego, vjerovali ili ne – Božena Jelušić. I sad Jelušić krivi Vesnu Bratić, a ona koja je omogućila štetni zakon – čista kao suza.

Jelušić se toliko “stidi, zgražava i konsternira” od postupaka DF parlamentarne, klerikalne većine da je prekjuče i potpisala predlog za mandatara koji će taj i takav DF, postati dio Vlade koja će nas odvesti u pravcu Donjecke narodne republike, a ne Evropske unije.

Svi ti potezi, kršenje Ustava kroz dvostruko glasanje zakona o predsjedniku, prekrajanje niza zakona, učestovanje u konstantnom kršenju Poslovnika Skupštine su naravno nešto sa čim se Jelušić “ne slaže” i čega se “stidi”, ali u svemu tome učestvuje jednako aktivno kako i svaki, pa i najradikalniji, poslanik DF-a. Jedina razlika između aktivnosti i zajedničkog glasanja DF i Božene Jelušić je što oni to ne pokušavaju pravdati ni stidom, ni demagogijom ni relativizacijom za razliku od nje.

Zbog svega ovoga bi poslanica Jelušić trebala da poštedi javnost Crne Gore “stida” koji zbog poteza klerikalne većine navodno osjeća. Jer ukoliko je već toliko sramota zbog svog učešća u razaranju evropske, sekularne i građanske Crne Gore, možda bi častan izlaz bio podnošenje ostavke na mjesto poslanice.

Amina Cikotić

Portparolka SDP