Skip to content

Cikotić: Čega se pametan stidi, time se ponosi zna se već ko

U vezi sa Temeljnim ugovorom Dritan Abazović je još u aprilu obećao crnogorskoj javnosti da će čim on bude upoznat sa njim biti i javnost, navodi u saopštenju portparolka SDP-a Amina Cikotić. 

“Kako je prije dva dana rekao da je vidio ugovor postavljamo pitanje zašto ga krije, zašto ga ne pokaže javnosti i time ispuni sopstveno obećanje.

Zar su, potpredsjedniče Vlade, preče obaveze prema crkvi druge države nego prema sopstvenim građanima?

Čim je DF zaprijetio, Abazović će izgleda revidirati i stav oko popisa, kao što je i onaj oko objavljivanja Temeljnog ugovora. DF je digao glas i Zakon o popisu se brozopotezno usvaja na Vladi u avgustu, a URA nam priča priče za malu djecu da zakon o popisu valjda nema nikakve veze sa popisom. Za rubriku vjerovali ili ne”, navodi Cikotić. 

Izgleda da Vučić, kako kaže, u Srbiji ima Dačića a DF ovdje Dritana.

“Služe da glume malo ljevice i ekologije i tako šminkaju nacionalističku politiku. Dačić i Dritan imaju još jednu zajedničku stvar-Dačić aferu Kofer a Dritan aferu 21 milion. Obje su završile tako što nikad se nije utvrdilo gdje su završile pare.

Kako kolege iz URA, kad god demaskiramo njihovo služenje DF-u, SPC i interesima srpskog sveta, u šarlatanskom maniru političkih pubertetlija potegnu nekakvu priču o kriminalu, evo po ko zna koji put ih pozivamo – imate sad policiju, organe gonjenja i vlast pa ako imate nešto za bilo koga iz SDP-a slobodno dođite, čekamo vas.

Konjević je bio ministar u Vladi Crne Gore i po riječima recimo direktora policije kojeg je URA predložila, bio jedan od najboljih ministara. Bila je i URA u Đukanovićevoj Vladi, pa su po njihovim aršinima i kriterijumima možda i sami sebi kriminalno sumnjivi, ko zna.

I na kraju, to što se URA diči time da joj je čast što nije na istoj strani sa SDP-om, to možda baš najbolje govori o njima. Mi nećemo ničim uznemiravati njihov osjećaj časti da budu na istoj strani sa negatorima ove države, ljubiteljima ratnih zločinaca i kleronacionalistima kojih se grozi čitav civilizovani svijet. Samo ćemo reći – čega se pametan stidi, time se ponosi zna se već ko”, zaključuje Cikotić.