Skip to content

Cikotić: Da se pita DF, umjesto EU slijedili bismo politiku Vučića

Bilo bi primjereno da Demokratski front, umjesto protežiranja po Vučićevoj želji Otvorenog Balkana, osudi Rogozinove prijetnje balističkim raketama, imajući u vidu međusobne bliske odnose i prijateljstvo koje imaju sa njim.

Juče smo imali priliku da čujemo kolektivnu kuknjavu od strane DF i srodnih političkih struktura samo zato jer je Crna Gora, povodom Lavrovljeve posjete Beogradu, ispoštovala paket sankcija koji je, kao dio zajedničke EU politike, uvela Rusiji zbog brutalne agresije na Ukrajinu.

I umjesto da ove strukture osude prijetnju njihovog intimusa Rogozina koji saopšti da bi jako volio da atomskim oružjem sprži njihovu sopstvenu zemlju, oni osuđuju Crnu Goru i ministra vanjskih poslova jer je ispoštovao obavezu i uvedene sankcije. I to one, da sve bude komičnije, usvojene od strane prethodne Vlade koju je podržao i sam DF.

Eto, skandal je po ovim tobožnjim evropejcima to što Crna Gora slijedi EU politiku prema Rusiji. Da se oni pitaju, umjesto EU, slijedili bismo politiku Vučića i njegovog sjedjenja na 5 stolica. Želja će ih biti, svakako.

I, naravno, nije im skandal to što njihov Putin svakodnevno “raspamećuje” civile, djecu i bespomoćne, razara gradove i pokušava da uništi cijelu jednu zemlju i narod. O tome ne rekoše ni riječi – ne žele ili bolje reći ne smiju.

Sve što se dešava je jako korisno da se, crno na bijelo, po ko zna koji put ustanovi gdje je ko i za šta se zalaže. I politički i civilizacijski.

Amina Cikotić

Portparolka SDP