Skip to content

Cikotić: DF umjesto što se bavi manipulacijama da omogući rad Skupštine

Umjesto odgovora javnosti zbog čega su zaključali Skupštinu i onemogućili da se usvoje odluke kojima bi se olakšao život građana u uslovima krize, Demokratski front nastavlja da zamajava javnost komičnim izgovorima koji su održivi taman onoliko koliko je tačna teza da su oni autonoman politički subjekt.

Ali, valjda je logično da se takvo tumačenje demokratije, da uzimate sebi za pravo da blokirate institucije kada vam to politički odgovara, može i očekivati od ljubitelja lika i djela Vladimira Putina.

Pozivamo još jednom prvake Demokratskog fronta da tu svoju „Gulag demokratiju“ ne pokušavaju prodati crnogorskoj javnosti kao nekakav politički princip, jer je te vrste izgovora već postalo otužno slušati.

Umjesto toga, neka se udostoje i zbog svih građana Crne Gore, a ne zbog ove ili one partije, omoguće da Skupština normalno funkcioniše i usvaja odluke kojima bi se smanjile i ograničile cijene osnovnih životnih namirnica.

U uslovima značajnog pogoršanja standarda građana, kao i u ambijentu usložnjavanja bezbjednosnih prilika što građane čini sve više zabrinutima, elementarna je obaveza da se ne bavite politikanstvom i manipulacijama, već da omogućite normalan rad institucija.

Vjerujemo da ćete smoći snage da, makar u vezi ovog pitanja, ne morate pitati Vučića za mišljenje.

Amina Cikotić

Portparolka SDP