Skip to content

Cikotić: Krivokapić i Bečić moraju dati jasan stav povodom napada Markuša na poslanicu Skupštine

Socijaldemokratska partija snažno osuđuje primitivni i vulgarni napad vladinog funkcionera Jovana Markuša na poslanicu u Skupštini Crne Gore Draginju Vuksanović Stanković.

Kontinuirani napadi na nju i druge predstavnike naše partije od strane radikalnih predstavnika srpskog sveta su jasan pokazatelj atmosfere koja se stvara u Crnoj Gori poslije parlamentarnih izbora i mržnje prema svima koji drugačije misle ili se osjećaju.

Posebno je porazno što je Markuš izabran u Nacionalnu komisiju za UNESCO i treba navodno da se bavi promocijom crnogorske kulture, pa zbog toga pozivamo Vladu da ga zbog jezika mržnje i uvreda hitno smijene, ukoliko ne misle da je on stvarno ogledalo ove Vlade i vlasti.

Posebna odgovornost je na predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću koji moraju dati jasan stav da li podržavaju ovakve napade na poslanicu Skupštine Crne Gore.

Pozivamo i nadležne tužilačke organe da u sklopu svojih nadležnosti reaguju po službenoj dužnosti zbog uvredljivog govora mržnje iznešenog od strane Markuša, koji je i ranije bio prepoznat po stavovima koji su negativno usmjereni i prema raznim drugim djelovima crnogorskog društva.

Amina Cikotić

Portparolka SDP