Skip to content

Cikotić odgovorila Čarapiću: Rušenje vaše kleronacionalističke Vlade doprinos demokratiji

Rušiti vašu kleronacionalističku Vladu Zdravka, Bratićke i Leposavića, i Dritanovu koja je zbog tuđih interesa spriječila brz put ka EU je doprinos a ne rušenje demokratije, poručila je funkcionerka Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić odborniku Pokreta Evropa sad (PES) Vasiliju Čarapiću.

Cikotić je na twitteru odgovorila na tvrdnju Čarapića da je prema izvještaju Fridom hausa demokratija u Crnoj Gori nazadovala jer su Demokratska partije socijalista (DPS) i SDP izgalasali nepovjerenje vladama Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

„Demokratija je pala jer su SDP i DPS srušili Zdravkovu vladu, odložili lokalne izbore, odvojili Zetu tokom izbornog ciklusa srušili Dritanovu vladu zbog temeljnog ugovora odlagali izbor sudija US i blokirali tranziciju vlasti nakon lokalnih izbora“, napisao je Čarapić na twitteru.

Za lokalne izbore, poručila je Cikotić, obratite se Dritanu čijeg advokata izigravate.

„Ni riječi od vas o Ustavnom sudu dok ste bili u Vladi, dok je SDP glasao za njegovu deblokadu. P.S. Recite Jakovu da podnese ostavku u PES-u i prestane biti partijski predsjednik“, napisala je Cikotić.