Skip to content

Čvorović: Mladi su pokretačka snaga i najveće bogatstvo društva, važno čuti njihov glas

Potpredsjednica Foruma mladih SDP Marijana Čvorović čestitala je 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

“Ovog datuma kada slavimo mladost, uspjehe  i zalaganje svih mladih ljudi takođe se suočavamo sa i sa najvećim izazovom do sada pandemijom Corona virusa. Ova pandemija nas je naučila da i pored socijalne distance prave ideje uvijek nađu način da ugledaju svjetlost dana a mladi su u periodu za nama bili veoma kreativni”, navodi Čvorović.

Kako je istakla, neka ovaj dan podsjeti mlade koji svojim idejama, inicijativama, znanjem i aktivnim društvenim angažmanom čine naše društvo boljim mjestom za život, da su upravo oni ti koji svojim djelovanjem kreiraju ambijent u kojem žive.

“Ovaj datum je takođe i prilika da mladi iskažu svoje nezadovoljstvo, pokažu želju i snagu da se izbore za bolji položaj u društvu , ali i da istraju u tome da se izađe u susret njihovim zahtjevima, ukazujući na probleme sa kojima se suočavaju svakodnevno”, kazala je Čvorović.

Potrebno je, navodi, osnažiti mlade  u Crnoj Gori da bi i dalje aktivno doprinosili boljem razumjevanju i unaprjeđenju položaja mladih u društvu, jer ko bolje od njih samih zna izazove sa kojima se suočavaju .

“Forum mladih Socijaldemokratske partije i dalje će  insistirati da se obezbijedi više šansi za mlade, podrže aktivnosti mladih usmjerene na stvaranje uslova za ispoljavanje njihovog potencijala, kako u ličnom tako i u profesionalnom smislu. Mladi su pokretačka snaga i najveće bogatstvo našeg društva i zato je vrlo važno da se njihov glas čuje. Srećan nam Međunarodni dan mladih”, poručuje Čvorović.