Skip to content

Đurašković: Belveder nije pao, nije ni Cetinje!

Cetinje je dva dana bilo poligon za brutalno iživljavanje marionetske vlasti koja je, navođena iz Beograda, sa Vučićevog kanabea, sprovela nasilje nad sopstvenim građanima terorišući čitav jedan grad.

Na mirne građane, žene i djecu koji su samo branili svoja prava su pucali gumenim mecima, šok bombama i suzavcem. Cetinje ovakvu okupaciju ne pamti. Čak ni čuvenih, zloglasnih 90-ih godina, policija zajedničkog Miloševićevog DPS nije radila ono što je juče radila Dritanova policija.

Nezapamćena, prekomjerna upotreba sile za koju se mora odgovarati, a pojedini snositi političke posljedice zbog veleizdajničkog ponašanja i služenja tuđim a ne interesima svoje države i građana Cetinja.

Pogazili ste sva naša ljudska prava da bi dva popa “dostavili” iz vazduha što je poraz dostojanstva za svakog ko iole drži do sebe, a finalni poraz jedne marionetske vlasti koja se ništa ne pita dok ne dobije naređenje iz Beograda.

Belveder, ni ovoga puta, nije pao, a nije ni Cetinje, pale su samo do kraja maske svih političkih lutaka na koncu na čelu sa Dritanom Abazovićem.

Opet ga pozivamo da dođe na Cetinje, željno ga očekujemo! Valjda ne mora i za to da pita Vučića.

Na kraju moram da iskažem posebno poštovanje i zahvalnost svima koji su protestovali na Cetinju, hrabrim majkama, ženama i sestrama, i velikim cetinjskim bastadurima koji su bili prva linija odbrane Cetinja. Prepoznaće se! Svi oni i one su heroji Cetinja i Crne Gore. Ovo je samo početak borbe za državno i nacionalno dostojanstvo!

Nikola Đurašković

Potpredsjednik SDP