Skip to content

Đurašković: Oni koji su u koaliciji sa sljedbenicima Ratka Mladića i četničkog pokreta sada hoće sa SDP-om

Đurašković je podsjetio lidera cetinjske Ure Slavka Jankovića da je njihov lider Dritan Abazović nakon izbora u Nikšiću kazao da je njegova najveća radost to što SDP nestaje

Nosilac liste “SDP i građani” koja je osvojila osam mandata na lokalnim izborima na Cetinju Nikola Đurašković govoreći o formiranju vlasti u Prijestonici kazao je da se ne može pričati u Mojkovcu o koaliciji sa sledbenicima koalicije Ratka Mladića, u Nikšiću biti u koaliciji sa gradonačelnikom koji promoviše četnički pokret i ne ustaje na himnu, a na Cetinju pričati o koaliciji sa SDP-om.

Đurašković je u emisiji Argumenti na RTCG kazao da im izborni rezultat u Prijestonici daje za pravo da traže mjesto gradonačelnika.

Na pitanje sa kim će SDP formirati vlast na Cetinju, Đurašković kaže da će ta partija insistirati na realizaciji njihovog koncepta.

-Mi smo već u koaliciji sa građanima i nakon izbora nastavljamo konsultacije sa njima, sa pojedincima čije mišljenja uvažavamo. Mi smo pokazali da je naš program superioran. Podršku nismo dobili da bi bili protiv nekog ili nečega, već da kreiramo nove vrijednosti i gradimo upravu koja će biti što više stručna i depolitizovana- kazao je Đurašković.

Tvrdi da buduća vlast treba da počiva na konceptu SDP-a.

-Buduća vlast počivaće na našem konceptu jer je dobio dominantnu podršku, to važi za sve potencijalne partnere. Mi ćemo pokrenuti široke konsultacije i čuti šta građani misle. Insistiraćemo na partnerima koji će raditi na vraćanju Cetinjskog manstira, sa partnerima koji će sa nama snažno da podrže Crnogorsku pravoslavnu crkvu i fakultet za crnogorski jezik i književnost- kazao je nosilac liste SDP-a na Cetinju.

Dodaje da već rade na koncipiranju programa upravljanja Prijestonicom..

-Prvi put će Cetinjani imati javni program za upravljanje za naredne četiri godine. Zanima nas temeljna promjena načina upravljanja Prijestonicom. Danas govorimo o 40 miliona eura duga. Cetinju su potrebne promjene, to su saopštili i građani- ocijenio je .

Đurašković je podsjetio lidera cetinjske Ure Slavka Jankovića da je njihov lider Dritan Abazović nakon izbora u Nikšiću kazao da je njegova najveća radost to što SDP nestaje.

-SDP ne samo da nije nestao nego je promovisao dominantan koncept i ostvario rast od 120 odsto i to nam daje za pravo da budemo ključni faktor formiranja nove uprave- kazao je Đurašković. 

izvor: POBJEDA