Skip to content

Đurašković: Vlada, opet, pokušava kazniti Cetinje

SDP će amandmanski djelovati na Predlog Budžeta Crne Gore za 2022. godinu kojim Vlada Crne Gore grubo krši Zakon o Prijestonici i insistirati da se opredijeli 6,1 milion eura odnosno 7 miliona eura sa rekonstrukcijom Bajičke ulice, u skladu sa Programom razvoja koji je usvojio Senat Prijestonice, i razmatrala Skupština Prijestonice Cetinje

Nećemo dozvoliti takav odnos Vlade prema Cetinju zahtijevajući da se do kraja ispoštuje obaveza po Zakonu o Prijestonici koja podrazumijeva izdvajanje 1% tekućeg državnog budžeta za finansiranje Prijestonice.

Predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 2,2 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije koje se preusmjeravaju na plaćanje radova na stadionu što nije obaveza Prijestonice. Da li je ovako grubo kršenje zakona novi pokušaj kažnjavanja Cetinja i Cetinjana?

To nećemo dozvoliti i u tom smislu pozivam sve političke partije u državnom Parlamentu, i vlasti i opozicije, da podrškom našim amandmanima pokažu da im je Cetinje iznad pojedinačnih političkih interesa.

Sve drugo značilo bi služenje interesima onih koji žele marginalizaciju Cetinja, a ne interesima svih građana.

Nikola Đurašković

Potpredsjednik SDP