Skip to content

Državni sekretari Cikotić, Mugoša i Odžić podnijeli ostavke

Državni sekretari iz redova Socijaldemokratske partije Amina Cikotić, Petar Odžić i Budimir Mugoša podnijeli su neopozive ostavke na te funkcije.

Cikotić je bila državna sekretarka u ministarstvu sporta i mladih, Odžić u ministarstvu kapitalnih investicija, a Mugoša u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Svoje ostavke su dostavili ministru sporta i mladih Vasiliju Laloševiću, ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimiru Jokoviću.

Oni su u svom obrazloženju naveli da je Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore izgubila legitimitet da u punom kapacitetu vodi unutrašnju politiku, pa tako i u resorima gdje su radili.

“Kao politički imenovano lice u Vladi smatram primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljam dužnost državne sekretara/ke u Vladi Crne Gore”, navodi se u njihovim saopštenjima.

Poručuju da su shvatajući dužnosti maksimalno odgovorno, “u potpunosti su nastojali da tokom trajanja mandata sve aktivnosti i radne obaveze budu sprovođene u najboljem interesu države i svih njenih građana”.

Zamolili su i da se njihove ostavke procesuiraju na prvoj sljedećoj sjednici Vlade i zahvalili se na dosadašnjoj korektnoj saradnji.