Skip to content

Đukanović: Nadležni da hitno saniraju rupe u Ulici Bokeljških brigada

OO SDP Danilovgrad poziva rukovodstvo Opštine Danilovgrad da pronađu model kojim bi omogućili redovno servisiranje tekućih troškova i izvođenje hitnih radova koji ugrožavaju bezbjednost mještana i posjetilaca Danilovgrada.

Uprkos tome što nije tajna da Opština Danilovgrad zbog ogromnih finansijskih problema jedva pokriva tekuće troškove, a da i to malo novca što ima ne troši transparentno, nadležni ne bi smjeli da zatvaraju oči kada su u pitanju stvari zbog kojih bi bezbjednost naših sugrađana mogla da bude dovedena u pitanje. Podsjećamo javnost da je ne tako davno – prije manje od 3 mjeseca jedan dio Danilovgrada bio je u mraku jer Opština nije bila u mogućnosti da izmiri dugovanja za utrošenu električnu energiju za javnu rasvjetu, a isto tako je i zapošljenima u Opštini kasnila zarada jer nije bilo dovoljno sredstava za isplatu.

Sada smo u situaciji da nadležni, da li zbog toga što nemaju sredstava ili jer jednostavno ne mare za probleme mještana već duže vrijeme ignorišu ogromne rupe na putevima koje predstavljaju opasnost po učesnike u saobraćaju i ugrožavaju bezbjednost saobraćaja. Mjesecima unazad u ulici Bokeljških brigada pojavile su se duboke pukotine oštrih ivica koje predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju, ali i narušavaju izgled našeg grada u susret ljetnoj turističkoj sezoni kada brojni turisti dolaze u Danilovgrad u namjeri da posjete važne kulturno-istorijske i vjerske spomenike. U ovoj ulici se nalaze i dom zdravlja, hitna pomoć i osnovna škola, što je čini jednom od najprometnijih ulica na teritoriji Opštine Danilovgrad.

Šta god da je razlog tome što nadležni ova oštećenja na putu mjesecima ignorišu, pozivamo ih da hitno pristupe njihovoj sanaciji jer onemogućavaju bezbjedno učešće vozila u saobraćaju i prijete da izazovu materijalnu štetu na vozilima učesnika u saobraćaju, a osim toga s razlogom ostavljaju utisak da donosioci odluka ne mare za izgled našeg grada i njegove mještane, posjetioce i turiste.

Portparolka OO SDP Danilovgrad

Milica Đukanović