Skip to content

Đurašković: Cetinje treba novu, stručnu, depolitizovanu gradsku upravu

Građani Cetinja su listi „SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje“, nakon toliko godina loše vlasti, dali ogromnu podršku, povjerenje i obavezu da temeljno mijenjamo način upravljanja. Prijestonicom i mi ni po koju cijenu to povjerenje nećemo iznevjeriti.

Uspjeh koji smo postigli na lokalnim izborima i povjerenje građana Prijestonice daje nam puni legitimitet da zahtijevamo da vodimo Cetinje.

To znači da i sa mjesta prvog čovjeka grada želimo da preuzmemo najveću odgovornost, svjesni da jedino tako može biti promijenjen loš koncept vlasti a naša vizija profesionalne, odgovorne i otvorene lokalne uprave biti ostvarena.

To nije partijska vizija već vizija otvaranje vrata za sve koji vole Cetinje, koji svojim znanjem i energijom mogu doprinijeti revitalizaciji grada.

Lista “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” sigurno neće dopustiti da oni koji su vodili Cetinje i doveli ga do ovoga stanja, budu u prilici da nastave sa takvim pristupom koje vodi daljem urušavanju grada.

Korjenite promjene su neminovne, to su uostalom jasno poručili i građani 5. decembra, a naša lista je dobila legitimitet i podršku da bude nosilac tog procesa. Mi ćemo ovih dana intenzivirati razgovore sa onima koji mogu da doprinesu da se pitanje loše lokalne vlasti riješi.

Ko nije shvatio poruku građana moraće da se suoči sa svim posljedicama koje to nosi sa sobom.

Nikola Đurašković

Potpredsjednik SDP i nosilac liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”