Skip to content

Đurašković: Cetinjski SDP podnosi tužbu protiv Šešelja i TV Happy

Cetinjski SDP podnijeće tužbu protiv Vojislava Šešelja i Happy TV zbog uvreda na račun Cetinja i svih građana Prijestonice.

Mizogine i besprizorne uvrede glasnogovornika poraženih velikosrpskih politika i kancelarijskog vojskovođe sa televizije, koju je davno trebalo zabraniti, samo su nastavak odnosa otpadnika srpskog hegemonizma prema Crnoj Gori.

Na sve ovo ćuti nesretna Vlada Crne Gore i njeni zvaničnici kao da Cetinje nije grad u Crnoj Gori i crnogorska prijestonica.

Uputiti takve riječi građankama i građanima grada sa čije je teritorije u NOB-u učestvovalo više od 5000 boraca, od kojih je poginulo njih 1414, a više od 2000 prošlo kroz koncentracione logore širom Evrope i gradu koji je od 1322 narodna heroja Jugoslavije dalo njih  49, a samo Cetinje je Grad Heroj, mogu samo moralne minijature, propagatori mržnje, međuljudske i međunacionalne netrpeljivosti.

Cetinje je ponosno na svoje građanke i građane, na prkos i slobodarsku luču koja traje više od 500 godina a uvrede ovih nepomenika su dokaz koliko njih i njima slične bole cetinjski duh, trajanje i vječna herojska iskra ovog crnogorskog krša.

Nikola Đurašković

Potpredsjednik SDP