Skip to content

Đurašković: Konsultacije se obavljaju poslije, a ne prije izbora

Poštovani predsjedniče Crne Gore, gospodine Milatoviću,

Koristim još jednom priliku da Vam čestitam na pobjedi na predsjedničkim izborima. Građani su Vam povjerili odgovornu dužnost i iskreno želim da ispunite njihova očekivanja.

Našoj zemlji su potrebne promjene, nove politike, novi političari, drugačija komunikacija i drugačije ponašanje političara nakon što dođu na vlast. Decenijama smo svjedočili zloupotrebi državnih pozicija u stranačke i sopstvene svrhe i nadam se da se slažete kako je vrijeme da se sa tim prestane.

Kako bi vratili povjerenje u politiku,  građanima nijesu potrebne samo velike riječi nego i gestovi i djela koja će ih pratiti. Iz tog razloga sam Vas pozvao da kao predsjednik koji je dužan predstavljati sve građane Crne Gore, odbacite stranačku knjižicu i napustite funkciju zamjenika predsjednika PES-a. Vaša potencijalna politička neutralnost bi sigurno bila od koristi za naše društvo, ali potrebno je dokazati da ona nije samo deklarativna.

Nakon izbora, na kojima svi mi tek trebamo obnoviti politički legitimitet imaćete  priliku dokazati iskrenost svojih namjera. Tada, van izborne kampanje i nadam se bez stega stranačke članske karte, postojaće i zakonski osnov i smisao za moderiranje političke komunikacije.

Uz puno poštovanje prema funkciji Predsjednika, iz svega navedenog Vam je jasno da se neću odazvati ovom predizbornom sastanku.  Slažem se da nam je u najvažnijim stvarima potrebno zajedništvo. U našoj kući treba biti mjesta za sve i sigurno da ćemo se nakon izbora, nakon što dobijemo legitimitet birača, odazvati pozivu ako on uslijedi i bez obzira na razlike sarađivati za našu kuću.

Srdačno Vas pozdravljam,

Nikola Đurašković

Nosilac liste „SDP –  Za našu kuću“