Skip to content

Đurašković: Neka se naša slavna istorija i naša evropska budućnost nađu u današnjem danu na radost svih građana Crne Gore

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku građanima Crne Gore povodom Dana nezavisnosti.

Prije 16 godina smo se izborili za nezavisnost naše Crne Gore, baš kao što su naši preci kroz vjekove čuvali vječnu zublju slobode, opjevane na svim svjetskim jezicima. U taj 21. maj stale su sve naše pobjede, sve naše pogibije, sva pregnuća i sva dostignuća – istakao je Đurašković.

Tim činom, kako dodaje, odužili smo se slavnim precima koji su od Tuđemila, pa preko Krusa, Martinića, Grahovca i Vučjeg dola, do  Neretve i Sutjeske branili i odbranili Crnu Goru i njeno slavno ime.

Ali učinili smo to i zbog naših potomaka, kojima smo otvorili vrata evropske budućnosti, jer će samo prosperitetna, napredna i bogata Crna Gora biti ona u koju će se dolaziti, a ne kao vjekovima prije odlaziti u bijeli svijet. 

Neka se naša slavna istorija i naša evropska budućnost nađu u današnjem danu na radost svih građana Crne Gore. Srećan Dan nezavisnosti i da je vječna Crna Gora – poručio je Đurašković.