Skip to content

Đurović: Carević nedostatak formalnog obrazovanja pokušava da nadomjesti usmenim, seoskim bajkama

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je po ustaljenom maniru krenuo u novu rundu srbovanja, pošto je uspio opštinu uvesti u prinudnu upravu. Najodgovorniji za krizu vlasti, za katastrofalno stanje u našem gradu, za to što nema martovskih plata za radnike službenike – nastavlja sa istorijskim falsifikatima. Iako je jasno da se nedostatak formalnog obrazovanja često pokušava nadomjestiti usmenim, seoskim bajkama, davanje ovakvih izjava je veoma opasno i štetno i po crnogorske i po budvanske interese.

Carević i ostali slični njemu će morati naučiti da su i Budva i Boka crnogorske i ničije drugo, a da je u njima široko svima koji žele dobro ovoj zajednici, ma kako se izjašnjavali i osjećali. Svi turisti su, takođe, dobrodošli u Budvu i nemamo nikakav razlog da ih dijelimo na poželjne i nepoželjne. Samo što će te turiste umjesto bilborda sa ponudom ugostitelja, holela, prodavnica, renterijera u junu dočekati slike političara i predizborne aktivnosti, upravo zbog propasti koalicione vlasti na čijem je čelu bio Carević.

I Budva i svi naši građani zaslužuju da ih vode najbolji među nama, a ne da budemo predmet podsmijeha zbog toga što je Carević odlučio da pod stare dane predaje istoriju umjesto da nastavi da proizvodi kamen, kreč i materijal za betonsku izgradnju.

A Budva će poslije junskih izbora, nadamo se, dobiti odgovornu, ozbiljnu i progresivnu javnu upravu koja će se brinuti o interesu svakog pojedinca, a ne samo pripadnika jednog naroda i vjerske zajednice.

Mihailo Đurović

Predsjednik OO SDP Budva