Skip to content

Đurović: Moja politička jela su za razliku od Vaših iz moje kuhinje

Poštovani “neznani junače” sa dezintegrisane liste u koaliciji sa nepostojećim partijama na lokalnom nivou.

Za razliku od Vas, ja nisam bio, niti sam sada u izvršnoj vlasti da bih odgovarao na pitanja iz domena Vaših odgovornosti ili bolje rečeno neodgovornosti. Nastaviću da Vas edukujem, ali za razliku od privatnih lekcija o principima i moralu koje ste imali za vrijeme trajanja naše podrške sada ćemo to uraditi javno da bi sugrađani znali.

Moja politička jela su za razliku od Vaših iz moje kuhinje, a moj politički rad je samofinansiran, partija koju vodim nit’ me zapošljava nit’ finansira, što ne vjerujem da se može reći za bilo koga iz Vaše grupacije. Znam da niste navikli da radite niti da se bavite djelatnostima u realnom sektoru, ali ja sam u Podgoricu otišao da se zaposlim u stranu privatnu firmu kao što sam i do sad radio i bio plaćen na osnovu svog rada i svojih rezultata, što vama koji parazitirate na državnim apanažama sigurno nije poznato.

Da bi se održala asocijacija na kolegu odbornika Džajivića, Vi i ja bi morali biti na ideološki, a i partijski istoj strani, a niti smo bili niti ćemo biti, iako bih iskreno volio da iskreno postanete pristalice građanske ideologije i sklonite se od Vaših kleronacionalističkih ideologa. Vama smo pružili priliku da pokažete sve ono sto ste obećavali, a uspjeli ste samo pokazati da ste isti i gori od prethodnika iz starog DPS odakle ste i potekli i opravdali ono za što Vas je tivatska opozicija od prvog dana optuživala – mea culpa, mea maxima culpa – neće se ponoviti! Danas je izbor drugačij, širi, bolji, za dobro svih nas pa i za Vaše dobro, iako Vi toga niste svjesni jer znam, bolje ne znate niti znate za bolje.

Što se tiče Vaših pitanja, znam da ste neznaveni, a i nesposobni da obavljate Vaše funkcije, mea culpa, al’ pokušaću da Vas bar malo prosvijetlim i edukujem.

Vaš istaknuti član gospodin Arsić je nadležan za Direkciju za investicije i siguran sam da će on uspjeti da odradi svoj posao i vodi investiciju za koju je nadležan do kraja oktobra, a onda kad demokratski smijenimo Vašu nelegitimnu vlast ozbiljne, zahtjevne projekte preuzimaju sposobniji.

ASK će izaći sa odgovorom vezanim za Vaše upite o konfliktu interesa kad tad, nadam se što prije, al’ se bojim da ćete se razočarati rezultatom kao i za ostale inicijative koje ste podnijeli, jer da bi se neka održala morate imati argumente i dokaze, a ne prazni populizam i priču bez pokrića. Nadam se da ćete bar Kusovca uspjet’ osudit’ bar simbolično za one krempite što je platio kad za više od toga niste bili sposobni.

Građani će brzo vidjeti cijene vode, u laži su kratke noge i znaće ko ih je sve vrijeme lagao i manipulisao kao i za Vaše najave gašenja javnih preduzeća zbog SDP-ovog bojkota parlamenta i sličnih neistina koje ste iznosili.

A što se tiče ViK-a, moja su saznanja da je zbog Vaše i Vodacom-ove nesposobnosti da vodite projekat UO ViK-a bio spreman da preuzme Vaš posao na sebe, ali da nije htio da prihvati nametnute uslove koji bi doveli u problem njihovo poslovanje već je htio da dođe do najboljeg mogućeg modela za sve, a prije svega za građane Tivta jer bi oni ispaštali zbog Vaših grešaka.

Sto se tiče projekta u Donjoj Lastvi neozbiljno je da Vaše odgovornosti uporno prebacujete na ViK, Opština je investitor i za taj projekat ste odgovorni isključivo Vi, a siguran sam da će kad ga završimo, jer je jasno da Vi to ne umijete niti ćete dobiti priliku da završite, ViK održavati i njim upravljati uspješno i u interesu grada kao i do sad.

Ostale zadatke koje niste u stanju da završite ispišite i ostavite na stolu, 23-eg dolaze sposobniji i ne bojte se nećemo Vas pominjat’, jer dosta je priče, dosta je šikaniranja sugrađana, dosta je barjačenja i orgijanja po našem gradu, mora neko i da radi, PRAVU STVAR za Tivat svih nas!

Aleksandar Đurović

Predsjednik OO SDP Tivat