Skip to content

Đurović: Policija i tužilaštvo da utvrde identitet lica koja su širila govor mržnje

S obzirom da ne dajem izjave i ne komuniciram sa režimskim novinarom i lokalnim Bebom Popovićem “Rusom” u pokušaju, izabrao sam da se direktno obratim mojim cijenjenim sugrađanima zbog zlonamjernih i netačnih navoda u tesktu jednog dnevnog lista i društvenim mrežama.

Tokom ljeta prošle, 2021. godine, polarizacija u državi dovela je do ključanja strasti i izliva mržnje u javnom životu i na društvenim mrežama. Više zabrinutih sugrađana konkaktiralo me i dijelilo sa mnom zabrinjavajuće poruke i tekstove koji su osvitali na društvenim mrežama. S obzirim na to da je atmosfera bila uzavrela, da su moji sugrađani bili preplašeni i zabrinuti i s obzirom na to da živimo u multietničkoj i multinacionalnoj sredini u kojoj tradicionalno vlada sklad i lijep zajednički život osjetio sam se pozvanim da nešto učinim. 

Policiji sam podnio zahtjev da se identifikuju NN lica i utvrdi njihova odgovornost za širenje vjerske i nacionalne mržnje na društvenim mrežama. U mom zahjtevu nijesu imenovani eventulni počionioci, već sam policiji dostavio slike sa društvenih mreža koje sam dobio od zabrinutih sugrađana a postovi su dijeljeni sa više različitih naloga, ne samo dva koja su navedena u člancima i objavama. Što se tiče navoda da je Gdin Jovović inicijator ovih prijava, ta informacija nije tačna. Gospodin Jovović je samo jedan od zbrinutih sugrađana koji je sa mnom podijelio nešto od materijala koji su se našli u javnom prostoru i jedini odgovorni sugrađanin koji je bio spreman da bez straha o tome i posvjedoči u policiji.

Krivična prijava, dakle nije podnijeta protiv “gospode” Risančića i Samardžića, već protiv više NN lica. Povodom optužbi na moj račun na društvenim mrežama, volio bih da pojasnim maloj grupi dušebrižnika kojoj do sada nije jasno – ja niti mrzim, niti sam neprijatelj bilo kog  naroda bilo koje vjere ili nacije, već u kontretnom slučaju mislim da ste vi i vama slični, uz političku i vjersku “elitu” najveći neprijatelji svog naroda. 

I dalje insistiram da policija i tužilaštvo do kraja rasvijetle ovaj slučaj i da se utvrdi identitet lica koja su “hakovala” vaše društvene mreže i saopštavala stavove pune govora mržnje, sa kojima se vi, izgleda, ne slažete.

Vas pozivam, da preduzmete sve mjere, da se Vaše dobro ime “očisti” od ovakvih prljavih insinuacija, a počinioci, odnosno “hakeri” adekvatno kazne.

Što se tice najavljenih tužbi i prijava “Trotoar koalicije” ako imate para za bacanje pokažite to građanima a siguran sam da su vasi finasijeri široke ruke a da na žalost grada niste loše prošli ni sa opstišnkim brašnjenikom al ćemo Vas sa njega brzo mać.

Ovaj “Džaković” nit je Džakovic nit je za razliku od Vas bio u starom DPS-u nit ga je DPS uhlebljavao nit Demokrate nit crkva nit se i jednom do sad uhljebio o narodnoj grbači nit se krije iza partije, liste ili tuđih para za razliku od Vas.

Aleksandar Đurović

Predsjednik OO SDP Tivat