Skip to content

Đurović: Razvlastićemo “dušebrižnike” iz aktuelne vlasti u oktobru

Evo da i ja odgovorim ovim Silama Osovine modernog doba. Morao sam sačekati da prođe vikend jer trojni pakt vikendom ne radi, ponedjeljkom odmara od vikenda, a utorkom planira radnu sedmicu.

Poštovani VD potpredsjedniče, moju punu podršku i povjerenje ste imali dok smo se slagali da izvršna vlast u Tivtu treba da podnese odgovornost za gubitak parlamentarne podrške i za sve probleme koji su taj gubitak izazvali. Niste postupili odgovorno i principijelno kako bi dali primjer vašem predsjedniku i ostalim kolegama, te podnijeli ostavku. Umjesto odgovornih poteza, počeli ste sa političkim manipulacijama i spletkarenjem sa Vladom Zdravka Krivokapića, ne bi li se na opštinskom brašnjeniku zadržali što duže, te od tog trenutka – moju ličnu podršku, više nemate. Politička podrška Vam je uskraćena iz istih razloga, kada i ostalima iz Vaše koalicije.

Pitanje ViK-a je dodatno ogolilo nesposobnost aktuelne izvršne vlasti da se nosi sa upravljanjem investicijama, koje bi trebale da poboljšaju život naših sugrađana. Na UO ViK-a SDP nikad nije vršio pritisak, već je svojim članovima koji rade u javnim ustavnovama kao i uvijek tražio da rad obavljaju odgovorno i profesionalno a isključivo u korist naših sugrađana. Pitamo se gdje je nestao gospodin Vladimir Arsić koji je ne tako davno u televizijskom intervjuu hvalio članove upravnih odbora iz SDP-a kao stručne i odgovorne, te preko potrebne svakoj vlasti koja želi raditi u korist građana.

Poštovani Sekretaru Sekretarijata za finansije, ovako “neznaven” bih želio da vas informišem da pozicija koju u Opštini pokrivate nije politička već profesionalna. Umjesto brige o ličnoj i političkoj promociji Vi i kolege iz izvršne vlasti ste trebali više pažnje posvetiti svojim zakonskim obavezama, kako vas iz Odbora povjerenika ubuduće ne bi oko skoro svake tačke koju predlažete, opominjali za nepotpunu dokumentaciju. Dobro znate da ste kao Sekretar za finansije imali moju podršku uz punu promociju, ali poslije ovih grubih neprincipijepnih poteza, moralnih faulova i miješanja pozicije službenika opštine i političara, više je nemate. U daljem Vam političkom radu, želim da naučite da razgraničite ove stvari i poslije toga samo sreću.

Poštovana gospodo Brajković i Bulajić, ponosan sam na svoje partijske kolege u UO ViK-a i na njihovo profesionalno djelovanje, kao i na ono što zajedničkim radom sa njima i Vi pokazujete. Zajednički se borite za zdrave principe razmišljanja, rada i funkcionisanja, mimo bilo kakvih partijskih, religijskih ili drugih uticaja, pa mi je žao što sto ste imali potrebu ili bili prisiljeni od strane Vaših političkih partnera da reagujete na moje saopštenje jer je ono bilo usmjereno strogo na neprincipijelno, neprofesionalno i čisto političko djelovanje izvršne vlasti, a ne na rad UO ViK u koji se ni ja ni SDP nismo miješali.

Sto se tiče dušebrižnika iz izvršne vlasti koji razmišljaju o mom trenutnom prebivalištu, iako su se isti za razliku od mene na opštinski brašnjenik prebacili sa hercegnovskog opštinskog brašnjenika, ja se sa moje privremene pečalbe u privatnom sektoru iz Podgorice u Tivat vraćam trajno krajem mjeseca uvjeren da ću Vas uz sve nove ljude aktuelne koalicije, kao i uz ostale partije sličnih svjetonazora i vrijednosti, razvlastiti krajem oktobra.

Aleksandar Đurović

Predsjednik OO SDP Tivat i potpredsjednik SDP