Skip to content

FM SDP: Ponosni na doprinos Crne Gore u borbi protiv fašizma

Danas, 09. maja, delegacija Foruma mladih SDP-a koju su činili predsjednica FM Jovana Marković, potpredsjednica FM Dunja Dragović, međunarodni sekretar FM Samir Škrijelj i generalni sekretar FM Edon Čauši, položila je vijenac na spomenik Partizanu borcu i tako simbolično obilježila Dan pobjede nad fašizmom, dan kada je okončan Drugi svjetski rat u Evropi i kada je poražen jedan od najmračnijih i najokrutnijih režima u istoriji čovječanstva.

Ovo je dan kada se sjećamo hrabrih ljudi koji su se borili protiv fašističke agresije, žrtvovavši svoje živote u borbi za slobodu, demokratiju i ljudska prava. Sjećamo se onih koji su bili zatvarani, mučeni i ubijani zbog svoje nacionalnosti, vjere, političkog uvjerenja ili seksualne orijentacije.

Slavimo pobjedu nad fašizmom, prisjećajući se doprinosa Crne Gore u borbi protiv fašizma, njenih boraca koji su se hrabro borili za slobodu i dostojanstvo.

Ovaj dan pruža nam priliku da se osvrnemo na naše evropsko nasljeđe i vrijednosti koje su nastale kao posljedica naše slavne istorije. Danas se, Crna Gora, kao i ostatak svijeta, suočava sa sve većim izazovima u očuvanju mira, sigurnosti i stabilnosti. Stoga je od ključne važnosti da zajedno radimo na promociji evropskih vrijednosti i izgradnji održive i inkluzivne budućnosti, posebno za mlade generacije koje će tu budućnost oblikovati.

Forum mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore iskazuje duboko poštovanje i zahvalnost svima onima koji su se borili protiv fašizma. Danas se zajedno radujemo i slavimo pobjedu nad fašizmom, ali se i obavezujemo da ćemo, kao mladi koji dijele socijaldemokratsku ideologiju, raditi na tome da se ovakve strahote ne zaborave, a samim tim i nikad ne ponove.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Forum mladih SDP