Skip to content

Forum mladih SDP: Otključajmo demokratiju!

Imajući u vidu već nedopustivo dug period blokade najvažnije grane vlasti, koja parališe funkcionisanje i svih drugih institucija u našoj državi, mi mladi SDP-a, ovim performansom smo htjeli još jednom staviti do znanja da je takva situacija, blago rečeno neprihvatljiva, i da svojom bezumnošću sve građane Crne Gore stavlja u poziciju taoca.

Zbog samovolje, ne jednog čovjeka koji je samo igrom slučaja tu gdje jeste, već jedne političke grupacije, koja progovara kroz tog pojedinca, trpimo svi. Nemogućnost donošenja zakona koji su od vitalnog značaja za građane i blokada drugih institucija sistema, rezultat je jednog adolescentnog ponašanja kome nema mjesta ni u kakvoj politici a kamo li u demokratskim društvima kakvo želimo biti.

Napokon, da li je potrebno u dvadeset prvom vijeku nekom objašnjavati osnovne principe demokratije?

Ovim simboličnim aktom predaje ključa apelujemo na sve političke subjekte da se pod hitno iznađe izlaz iz ove sveopšte institucionalne krize, jer se svakim danom njenog daljeg trajanja povećavaju posledice po građane Crne Gore.

P.S.

Na eventualno pitanje „da li se krši većinska volja građana“

Većinska volja građana se provjerava na izborima i svakako nije i ne može biti odokativna procjena nekog pojedinca ili političke grupe. O svim odlukama političkih subjekata sud će dati njihovi birači na narednim izborima. Ono u šta sam apsolutno sigurna jeste da ne postoji ni većinska ni manjinska volja građana Crne Gore da blokiraju svoju državu.

Forum mladih SDP