Skip to content

Forum žena: Hitno identifikovati i procesuirati individuu koja sije besprizorne prijetnje i mržnju

Forum žena Socijaldemokratske partije poziva Upravu policije i nadležno tužilaštvo da hitno identifikuju i u skladu sa zakonom reaguju prema individui koja je preko Twittera uputila besprizorne prijetnje smrću kandidatkinji SDP-a za Predsjednicu Crne Gore Draginji Vuksanović Stanković.

Ovo nije prvi put da se prijeti Vuksanović Stanković i više puta do sada bila je izložena brutalniim prijetnjama, seksističkim i mizoginim napadima.

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore je ugledna profesorica Pravnog fakulteta u Podgorici, poslanica Skupštine Crne Gore poznata crnogorskoj javnosti kao borkinja za građansko, sekularno i multietničko društvo socijalne pravde, a zbog procjene njene ugroženosti Agencije za nacionalnu bezbjednost dodijeljeno joj je i dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje pripadnika Uprave policije.

Forum žena smatra nedopustivim da se u našem društvu dešavaju ovakvi izlivi mržnje i netrpeljivosti prema jednoj ženi, borkinji za ljudska prava svih građanki i građana. Ona je i do sada svojom hrabrošću i djelovanjem pokazala cjelokupnoj javnosti da će nepokolebljivo ostati na braniku tih vrijednosti, bez obzira na uvrede i prijetnje. U tom smislu ima punu podršku Foruma žena SDP-a Crne Gore.

Forum Žena Socijaldemokratske partije Crne Gore