Skip to content

GO SDP podržao formiranje saveza sa LP, SD, nestranačkim udruženjima i nezavisnim intelektualcima: Borba za modernu, evropsku i naprednu Crnu Goru

Glavni odbor Socijaldemokratske partije donio je na predlog Predsjedništva SDP odluku da podrži formiranje saveza koji bi uz našu partiju činili Socijaldemokrate – SD, Liberalna partija – LP, nestranačka udruženja i nezavisni intelektualci, kao i veći broj istaknutih građanskih aktivista.

Svjesni ozbiljnosti političkog, ali i društvenog i socijalnog momenta u kojem se naša zemlja nalazi, smatramo da je nužna saradnja i zajednička borba partija i pojedinaca koje su vrijednosno i ideološki bliske. Crnu Goru vidimo onakvu kakva je Ustavom definisana – kao građansku, multietničku, evropsku i evroatlansku državu koja će baštiniti sve ono što nas kao društvo spaja.

Posebno nas raduje to što ovaj savez neće biti zbir tri političke strukture nego što ga je kao snagu za budući razvoj Crne Gore prepoznao i niz istaknutih pojedinaca, profesora Univerziteta, privrednika, umjetnika, sportskih radnika, vrhunskih studenata, ekoloških i građanskih aktivista.

Upravo ta podrška, koju svakodnevno dobijamo nas je opredijelila da napravimo savez u čijem će središtu biti borba za modernu, evropsku i naprednu Crnu Goru ujedinjenje oko univerzalnih vrijednosti zajedništva.