Skip to content

Građani sa liste ”Svim srcem za Cetinje”: Mora se nešto krupno i temeljno mijenjati u Prijestonici

Kao građanke i građani Cetinja, građanski aktivisti i slobodni pojedinci, suočeni sa ozbiljnošću aktuelnog društveno-političkog trenutka i sistemskom stagnacijom razvoja grada, uoči lokalnih izbora odlučili smo se da, kao ljudi zaintresovani za sudbinu naše Prijestonice, zajedno sa SDP-om, kao izvornom suverenističkom partijom, kreiramo  koncept koji je javnosti predstavljen kroz listu “SDP i Građani – svim srcem za Cetinje”.

Željeli smo time da kroz ponudu jedne potpuno drugačije vizije razvoja i upravljanja gradom, pomognemo da se prekine dugogodišnji trend ekonomskog, socijalnog, demografskog, bolje reći, sveopšteg propadanja Cetinja.

Duboko svjesni da je Prijestonica zbog lošeg upravljanja, nemara, nebrige dovedena u ovakvo stanje i da je vrijeme konačno da se ona vrati sebi, da bude snažna, ponosna i svoja, a ne da ga se razne partijske centrale sjete samo onda kada treba da budemo posljednji stub odbrane Crne Gore, što jesmo bili i vazda ćemo biti.

I bili su izbori i prošli su izbori, i građani su jasno dali svoj sud i poručili da na ovaj način više ne može i da se nešto krupno i temeljno u našoj Prijestonici mora mijenjati. I da povratka na staro nema – da smo više siti partijskih kombinatorika, neodgovornog odnosa, tretiranja Cetinja kao plijena. I da danas, nakon toliko godina lošeg upravljanja neko pomišlja da treba da se nastavi pogrešnim putem.

Mi mislimo da je konačno vrijeme za novo, bolje, progresivnije, otvoreno za sve koji mogu pomoći Cetinju, bez obzira na partijsku knjižicu. Da se oko Cetinja počnu malo više pitati i građani koji nijesu partijski angažovani, oni koji svim srcem vole našu Prijestonicu. Da pokažemo malo više odgovornosti, da ne gledamo sve kroz partijski interes, brojeve, izborne matematike, kalkulacije i slične stvari, već da se podsjetimo da su ovdje u pitanju naši građani koji žele bolji život.

Zato ćemo u okviru liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” ostati do kraja, nepokolebljivo na svojim pozicijama odbrane našeg koncepta, svjesni i sigurni da bolje vrijeme dolazi sa novim i stručnim ljudim koji su spremni da vode grad na putu njegovog oporavka i obnove.

Građanke i građani sa liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje