Skip to content

Jovana Marković izabrana za novu predsjednicu Foruma mladih SDP

Na Cetinju je sinoć održan XI Kongres Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore na kojem je Cetinjanka Jovana Marković jednoglasno izabrana za novu predsjednicu.

U punoj sali Skupštine Prijestonice predstavljen je novi plan rada Foruma mladih u narednom period, konkretne aktivnosti koje će biti realizovane kao i manifest Foruma Mladih. Pored gostiju iz rukovodstva partije koji su uzeli riječ, mladim delegatima su se pozdravima i porukama podrške obratili predstavnici iz partija sa kojima Forum mladih SDP-a ima tradicionalno dobru saradnju kao i predstavnici partija socijaldemokratske orijentacije iz našeg regiona i Evrope.

Željeli smo da baš iz Prijestonice pošaljemo poruke koje su adekvatan odgovor dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi u kojoj se Crna Gora danas nalazi. Da i simboličkim odabirom mjesta održavanja Kongresa pokažemo da njegujemo vrijednosti patriotizma, antifašizma i slobodarstva.

“Da novo poglavlje našeg rada počne upravo u našoj prijestonici i mom rodnom gradu slobodarskom i ponosnom Cetinju” poručila je novoizabrana predsjednica dodajući da je Crna Gora brod koji se uvijek mora kretati lijevo i ideološki i simbolički, prema zapadu.

“Ja mislim da naš brod uvijek mora da plovi lijevo – i uvijek na Zapad. U vremenu kada retogradne politike nalaze plodno tle u mislima naših vršnjaka ono što ja želim je da upravo mi budemo nesalomljivi most o koji će svaka od tih ideja slomiti zube!

Mi trebamo i moramo biti prva linija odbrane mladih od floskula, mitomanije i dezinformacija i glas razuma koji će pokazati crnogorskoj javnosti da te ideje imaju alternativu koja jedina garantuje stabilnu i Evropsku budućnost Crne Gore”, poručila je Marković.

Marković je dodala da su najbolji dio posade tog broda upravo ovi perspektivni mladi ljudi koji reprezentuju budućnost Socijaldemokratske partije i političke scene Crne Gore.

Forum mladih SDP