Skip to content

Jovanović: Svim srcem za broj 4, za cetinjsku đecu i njihove pobjede

Dajući podršku listi SDP i građani dajemo podršku za one ljude koji gaje antifašisfičke tekovine, za one ljude koji se nikad nijesu “igrali” sa državotvornošću i nacionalnim identitetom a upravo je taj duh nacionalnog ponosa i ljubavi prema Crnoj Gori najizraženiji na Cetinju, zato odavde treba najsnažnije da se širi taj ponos a u tome su najbolji promoteri sportisti.

Shodno tome moramo više i jače ulagati u sport na Cetinju jer sport je najmasovnija i najpopularnija aktivnost među djecom i omladinom a prethodna vlast nije dovoljno i na pravi način imala sluha za potrebe sporta i značaja istog za našu djecu, grad i državu. Jednom čuveni Lino Červar reče da je Cetinje “grad sa dvije ulice koji snabdijeva selekciju Crne Gore”, a opšte je poznato sa koliko emocija i nacionalnog naboja cetinjska đeca igraju za klubove domaćeg Lovćena i reprezentaciju Crne Gore u svim sportovima.

Zato što je njihov odnos prema gradu i državi takav kakav jeste dužni smo im stvoriti uslove da mogu i dalje sa ponosom nositi na grudima grb grada i državni grb. Zato će nam biti prioritet izgradnja nove sportske dvorane koja će ispunjavati uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. Takođe, izgradićemo Kuću sporta u čijem sastavu će biti i Muzej sporta, kao i nove smještajne kapacitete za potrebe kako cetinjskih klubova, tako i priprema sportskih ekipa sa strane.

Prepoznajemo da je i izgradnja nove atletske staze neophodna u našem gradu. Razvićemo Program stipendiranja sportista i time im pomoći da ostvare svoje potencijale u punom kapacitetu. Bićemo posvećeni i sanaciji školskih dvorišta, fiskulturnih sala i opremićemo školske kabinete.

Kontinuiranim ulaganjem u sport i mlade talente snažno ćemo podržati cetinjske klubove i vratiti im status i ulogu koju zaslužuju. Nije samo bitno imati znanja i stručnosti bitno je to pretočiti u službi grada i građana, Zato u neđelju glasajte svim srcem za broj 4, za cetinjsku đecu i njihove pobjede.

Petar Jovanović
Košarkaški trener
Kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”