Skip to content

Konjević: Bulajić i Bošnjak misle da je njihovo ustavno pravo da zaključaju Skupštinu

U jednom mandatu možete izabrati stotinu vlada. Nažalost oni koji postaju parlamentarna manjina ne žele to da prihvate – ocijenio je lider Socijaldemokratske partije, Raško Konjević.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević ohrabrio je sve koji misle da zakazivanjem sjednice Skupštine čine nešto suprotno zakonu da podnese prijavu.

”Gospodin Bulajić i gospođa Bošnjak misle da je njihovo ustavno pravo da zaključaju Skupštinu. Ne, to nije istina. Figurativno govoreći – oni misle da mogu kao djeca kad se naljute da uzmu loptu sa fudbalakog terena, da je stave u kesu i odu. Član 2 Ustava je vrlo jasan – slobodna volja je izražena i oni su svoj suverenitet prenijeli na poslanike”, naveo je Konjević na današnjoj pres konferenciji u Skupštini Crne Gore.

Kako dodaje Konjević u parlamentarnoj demokratiji onaj ko ima većinu vlada.

“U jednom mandatu Skupštine možete izabrati stotinu vlada. Stvari su čiste. Nažalost oni koji postaju parlamentarna manjina nemaju politički kapacitet da prihvate i nastave političku utakmicu i u parlamentu i na javnoj sceni”, naglasio je Konjević.