Skip to content

Konjević Krivokapiću: Spreman sam da svu stečenu imovinu zamijenim za Vašu koju ste stekli kao “ugroženi disident”

“Spreman sam i da Vam poklonim svaki “moj udio” u bilo kom “mom biznisu” koji nađete.”

Lider SDP-a Raško Konjević reagovao je na jučerašnje saopštenje Vlade.

“Predsjedniče Vlade u odlasku,

Opet nijeste trepnuli, a iznijeli ste gomilu, da budem učtiv, fantazija. Zadivljujuće je kako Vam to ide od ruke.

Ne klevećite druge samo zato što se danima ne možete “otrijezniti” od skupštinskih rasprava u kojima ste, više puta, bili politički obrukani pred crnogorskom javnošću. Ne uvlačite ljude, van politike, u javni život radi zadovoljenja Vaše sujete i pizme. To ne rade ozbiljni ljudi. Sačuvajte zrno dostojanstva, brzo ćete ostati bez premijerske fotelje.

Iznesite dokaze za bilo koju moju nezakonitu radnju ili zloupotrebu, provjerite svaki akt koji sam potpisao, odluku koju sam donio i odmah, ali sa dokazima, a ne podmetačinama, podnesite krivičnu prijavu. Imate, valjda, kontrolu nad policijom. Na raspolaganju sam, pa izvolite. Skupite kuraži, pa prijavu potpišete lično. Da i meni date mogućnost da Vas tužim za lažno prijavljivanje.

U suprotnom, potvrdiće se ono što Vam kažu “saborci” sa izborne liste i saradnici koji su Vas napustili – a ne kažu ništa lijepo za Vas, da ih ne citiram, bilo bi previše.

Svu imovinu koju sam stekao tokom obavljanja državnih funkcija, svu onu koju nađete bilo gdje na zemaljskoj kugli, pokretnu i nepokretnu, spreman sam da zamijenim za Vašu koju ste stekli dok ste bili “ugroženi disident” za vrijeme bivše vlasti.

A bili ste “ugroženi disident” na poziciji Vladinog funkcionera, u dva mandata, voljom tadašnjeg premijera Đukanovića i omiljeni profesor rektorke Vojvodić.

Spreman sam i da Vam poklonim svaki “moj udio” u bilo kom “mom biznisu” koji nađete.

Gospodine Krivokapiću,

Nije hrabrost, nego nešto drugo, spremnost da javno iznosite neistine i podmetanja, krijući se iza potpisa Kabineta.

Ja, za razliku od Vas, znam ko su mi kumovi. Jedan je državni, a drugi bankarski službenik. Nemam kumove u politici i biznis sektoru. Opet Vas “sagoreše” neznaveni saradnici. Kako Vam, umjesto premijera, više leži uloga popa ili matičara, provjerite u “civilnim” ili “crkvenim” knjigama.

Prijatelja, a ni kumova, se ne odričem kao Vi. Izdaja ljudi je najgora osobina. Na našem sastanku, sredinom septembra 2020, upriličenom na Vaš zahtjev, došli ste sa g-dinom Davidovićem, predstavili ga kao dugogodišnjeg prijatelja i “političkog oca”. Samo nakon mjesec dana, javno ste rekli da ga ne poznajete osim iz hodnika studentskog doma. Sjetiste li se, u tom trenutku, deset božijih zapovijesti.

Bilo Vas je, tokom tog sastanka, neprijatno slušati, kako ispod svakog nivoa, govorite o ljudima, koji su Vas postavili za nosioca liste. Tada sam vidio da ste opijeni željom da budete premijer. To se danas i potvrđuje jer i bez većine u Parlamentu Vi ste “okupirali” funkcije izvršne vlasti.

Na kraju, ne prijetite, djeluje komično. Nije to učtiv manir za “demokratskog” premijera. Samo pokazujete političku nemoć i neznanje.