Skip to content

Konjević na socijaldemokratskom liderskom samitu  za ZB u Beču

Predsjednik Socijaldemokratske Partije Crne Gore Raško Konjević učestvovaće na Liderskom Samitu za Zapadni Balkan u organizaciji Partije Evropskih Socijalista koji se održava 08.12.2022. godine u Beču.

Skup pod nazivom »Proširenje za Zapadni Balkan SADA – za civilna, demokratska i mirnodopska društva« okupiće lidere progresivnih ljevičarskih partija sa prostora Jugoistočne Evrope kao i rukovodstvo poslaničkog kluba Partije Evropskih Socijalista u Evropskom Parlamentu.

Konjević će biti jedan od panelista na temu »Budućnost proširenja Evropske unije u svijetlu zaključaka Samita u Tirani«.

Druga tema na kojoj će učesnici razmijeniti mišljenja je saradnja progresivnih snaga u proširenoj Evropi dok će na kraju Samita biti organizovano potpisivanje zajedničke deklaracije kojom će se lideri obavezati na intenziviranje saradnje koje će doprinijeti bržem članstvu zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

U delegaciji Socijaldemokratske partije Crne Gore će, osim predsjednika Konjevića biti i Generalni Sekretar SDP-a Ivan Vujović.

Socijaldemokratska partija Crne Gore