Skip to content

Konjević: Ne želimo da budemo dio novog eksperimenta

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević učestvovao je u konsultacijama o mandataru za sastav nove Vlade sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Nakon susreta sa Đukanovićem, Konjević je rekao da se radi o konsultacijama ustavnog karaktera.

  • Razgovarali smo o tome da li postoje uslovi da formiramo proevopsku Vladu koja bi mogla da obezbijedi stabilnost, revitalizuje institucije i da se nosi sa ukupnom bezbjednosnom krizom – rekao je Konjević i dodao da bi ona morala i da obezbijedi reforme koje su potrebne građanima.

On je rekao da su večeras iskazali zabrinutost da ne bi bilo dobro da uđu u još jedan eksperiment.

  • Ne želimo da budemo dio novog eksperimenta. Potrebna je Vlada sa jasno definisanim ciljevima, a građani ne zaslužuju da iz jednog uđu u drugi eksperiment – naglasio je Konjević.

Dosta im je, kako je rekao, Vlade Zdravka Krivokapića koja je pala jer nije imala program. Mora se znati, dodao je, koji bi bili ciljevi Vlade, šta bi trebalo da radi, a šta ne. Smatra i da oni koji vode proces ne umiju da ga dovedu do kraja.

  • Spremni smo da uđemo u nešto što ima jasne prioritete – kazao je i dodao da je svjestan da se u 12 mjeseci ne može učiniti čudo.

Razmijenili su mišljenja i da li Crna Gora treba da ima nove prioritete u bezbjednosnom smislu i smatraju, kako kaže, da treba.

  • Ali se na te izazove ne može odgovoriti na način kako rade SNP i Demokrate koji se boje da upotrijebe riječ Rusija i agresija.

Na pitanje da li bi, ukoliko bi ušli u manjinsku Vladu, SDP dobio određen broj resora, Konjević je kazao da je bitnije odrediti programski cilj.

  • Jer Crnoj Gori treba ozbiljna Vlada, programski jasno profilisana, da sačuva stabilnost i unaprijedi nekoliko stvari – naglasio je Konjević.

Govoreći o odbijanju v.d. predsjednika Skupštine Strahinje Bulajića da zakaže sjednicu, Konjević je rekao da ako neko misli da je iznad Ustava i zakona, onda Ustav i Poslovnik daju mogućnost da se to razriješi.

– Desiće se izbori ako u roku 30 dana ne bude većine koja bi mogla da podrži nekog mandatara – istakao je Konjević