Skip to content

Konjević: Utemeljena na slobodarstvu i pravičnosti Crna Gora će trajati kroz vjekove na ponos svih budućih generacija

Predsjednik SDP-a Raško Konjević uputio je čestitku građanima i građankama Crne Gore povodom 13. jula – Dana državnosti, u kojoj se kaže:

13. jul je dan u kojem je stala ključna simbolika cijele naše slavne istorije. Crnogorsko slobodarstvo i vjekovna borba za nezavisnost ugaoni su kamen, istorijska i etička vertikala Crne Gore koju sa ponosom i osjećajem časti mora u srcu da nosi svaki njen građanin.

Dan državnosti Crne Gore uz podsjećanje i pijetet prema slavnim precima koji su vjekovnu borbu krunisali međunarodnim priznanjem 1878. i onima koji su svoje živote dali u najvećem opštenarodnom ustanku 1941.da bi se naše generacije ponosile antifašizmom i živjele u slobodi.

Tekovine oba 13.jula, državotvorna i antifašistička vertikala koje simbolizuje ovaj datum, vječno nas obavezuju i podsjećaju da to moraju biti stubovi savremene Crne Gore od kojih nikada ne smijemo odustati.

Nema vremena bez velikih izazova pa je takvo i ovo današnje. Ali, Crna Gora ne bi bila tako velika da nije znala i umjela prevladati i savladati svako istorijsko breme koje joj se dalo nametnuti.

Prekaljena u najtežim bitkama, utemeljena na slobodarstvu, pravičnosti, beskompromisnom čuvanju svoje nezavisnosti, multietničnosti i antifašizmu Crna Gora će trajati kroz vjekove na ponos svih njenih budućih generacija.

Građani Crne Gore, svih vjera i nacija, moraju zajedno širiti duh slobode i antifašizma.

U to ime, neka je srećan 13. jul Dan državnosti i Dan crnogorskog ustanka.

Raško Konjević

Predsjednik SDP