Skip to content

Konjević: Neka Nova godina donese više odgovornosti i ozbiljnosti onih koji zastupaju glas građana

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević uputio je novogodišnju čestitku svim građankama i građanima Crne Gore:

“Neka Nova godina donese više pravde i mnogo više odgovornosti i ozbiljnosti, posebno onih koji zastupaju glas građana, jer jedino tako Crna Gora može biti stabilna i prosperitetna zajednica koja će imati i samopoštovanje i poštovanje drugih – država koju će svi koji u njoj žive osjećati jednako udobnim domom.

Kao i svaka zajednica i ova naša crnogorska baštini razlike koje su prirodne i imanentne svakom demokratskom društvu, ali koje svi zajedno moramo ispoljavati sa više političke i društvene kulture i međusobnog uvažavanja.

Ipak, ono što mora biti naš zajednički cilj je borba za bolji i sigurniji život za sve naše građane.

Taj uzvišeni cilj možemo graditi jedino ako budemo gradili red, zemlju pravde i zakona jednakog za sve, tako što ćemo, bez obzira na međusobne razlike, biti lojalni samo našoj Crnoj Gori, koja će biti uključena a ne izopštena iz civilizacijskog i vrjednosnog kruga modernih demokratija.

U to ime, svim građankama i građanima želim srećnu i uspješniju  2023. godinu, godinu za koju se svi nadamo da će donijeti mnogo više lijepih vijesti, optimizma i sloge oko vitalnih interesa i opšteg dobra”.