Skip to content

KONJEVIĆ: Nikakvog upada u sistem nije bilo, mejl iz Stijovićevog resora objavljen na društvenim mrežama

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević je dao izjavu u Tužilaštvu, zbog objavljivanja sadržaja internog mejla Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na sjednici skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

“Tužiteljku je interesovalo odakle mi sadržaj mejla, imajući u vidu da je bliska saradnica ministra Stijovića podnijela prijavu da je neko neovlašćeno upao u sistem, što je neistina. Rekao sam da nema potrebe da se otvara policijska istraga, jer je taj mejl objavljen na jednoj od društvenih mreža”, rekao je Konjević.

Konjević je poručio da policija i tužilaštvo potpuno bespotrebno mjesec dana vode istragu što se pokazuje apsurdnim jer da su vodili bilo kakvu ozbiljnu istragu znali bi da je taj mejl objavljen na jednoj od društvenih mreža.

On je pozvao Tužilaštvo da ispita premijera Zdravka Krivokapića zbog imenovanja direktora Uprave policije bez mišljenja Skupštine.

“Baš me interesuje da li će tužilaštvo pozvati predsjednika Vlade koji je imenovao direktora policije mimo mišljenja Skupštine na šta ga jasno obavezuje Zakon. Da vidimo da li je postupanje tužilaštva samo na bazi onoga šta ko kaže ili to ima veze sa funkcionalnim položajem. Još jednom želim da kažem da Brđanin ima podršku SDP-a ali da se ovdje radi o postupanju Vlade”, poručio je Konjević.