Skip to content

Konjević: Ovaj saziv Parlamenta treba da vrati mandat građanima

Moj je utisak da predsjednica Parlamenta Danijela Đurović nema dovoljno kapaciteta da ovaj proces vodi – ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević nakon što je završen sastanak Đurović sa predsjednicima parlamentarnih partija, a u okviru kog, prema njenim riječima, nije postignut dogovor ni o jednom pitanju.

– Sugerisao sam kolegama da kroz nastavak dijaloga dođemo do rješenja. Sugestija je bila da dok traje dijalog u parlamentu procesuiramo pitanja koja izazivaju i mogu da izazovu još dublju krizu. Tu prije svega mislim na Zakon o predsjedniku – kazao je Konjević na konferenciji za medije.

Dijalog, prema njegovim riječima, svakako treba nastaviti i treba ga ubrzati.

– Opozicione partije su spremne da dođu do ovih rješenja kroz dijalog, a ne da se prijedlog parlamentarne većine stavi na sto i da se o tome glasa – naveo je Konjević.

Ukoliko dođemo, dodaje, do daljeg produbljenja krize boji se da će se sužavati dijalog oko izbora sudija Ustavnog suda.

– Zadatak svih nas je da do rješenja dođemo. Ovaj saziv Parlamenta treba da vrati mandat građanima kako bi kroz izbore došli do novih rješenja – ocijenio je Konjević.

U društvu koje, kako je dodao, sebe želi da predstavi demokratskim nema drugog rješenja od izbora.

– Da bismo došli do izbora nama treba dogovor oko datuma i Ustavnog suda, a za to nam je potreban dijalog – zaključio je Konjević.