Skip to content

Konjević: Političari verbalnim prijetnjama da ne dovode u pitanje slobodu medija, ministar Đurović da pomogne

Na današnjoj sjednici Vlade razmatran je Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistva novinara i napada na imovinu medija, za period od 10. februara 2022. do 23. juna 2022. godine. Tokom sjednice ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je rekao da bilo kakava prijetnja, verbalna ili neverbalna, je za osudu. Na to je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević pozvao Vladu da osudi sve verbalne napade na novinare, i ocijenio da u tome može pomoći i ministar Đurović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je naglasio, da svaki građanin mora biti zašitićen, a naročito novinari.

“Moramo ih zaštititi bez obzira da li se saglasili sa njihovim pisanjem ili ne”, dodao je on.

“Podržavajući sve što radi Komisija istraživanja napada na novinare, i znamo zašto je ona formirana. Hajmo da kao Vlada osudimo sve verbalne napade prema novinarima. Znamo da je u procesu integracija važno da obezbijedimo slobodu medija, a da političari ni na verbalan način ne dovode u pitanje slobodu izražavanja i pravo medija da obavljaju svoju funkciju”, rekao je Konjević.

On je konstatovao da bi ministar Đurović tome mogao da doprinese, aludirajući da je Đurović i funkcioner Građanskog pokreta URA, i na situaciju sa premijerom Dritanom Abazovićem koji je i lider URA, i njegovim prijetnjama medijima.